mandag 16. januar 2017

"Velkommen til sola tur " til Gråtinden 871

Suveren værmelding i dag og muligheter for årets første solglimt var tilstede.
Turen gikk til Gråtinden like vest for Straumsbukta. Fin tur med avgang helt fra fjærsteinan og opp Storelvdalen med en vakker utsikt mot Bentsjordtindan. Vi hadde ikke stegjern med så vi valgte å krysse opp til ryggen innerst i den østvendte flanken. Det kan virke raskest å gå rett mot toppen via ryggen like under varden, men det er ofte isete og glatt på slutten. Spesielt slik som det er nå med lite snø i fjellet.
Det skinte fint på himmelen over Bentsjordtinden på oppoverturen og da vi ankom toppen var sola på plass. Et vakkert syn som varmer både kropp og sjel.
Det var flott uberørt pudder i Storelvdalen og i mesteparten av flanken fra ryggen. Kun rett ned fra varden var det vindpåvirket og rester av gamle ras med en og annen isklump innblandet. Vi valgte noen fine linjer litt lenger ned på ryggen. Passe bratt og et helt vidunderlig føre, både for løs og fast hæl.
Godt å ha sola tilbake og topptursesongen er definitivt i gang for fullt.
Takk for fin tur.


                                                På vei opp til toppvarden langs ryggen og solfest.                                     Foto. Pål Jakobsen
                                               


Avgang helt fra fjærsteinan.


Sollyset skinte i Malangsfjellene på vei opp.

Nesten oppe på ryggen og sola nærmer seg.

Kryssing opp til ryggen.

4 stykker kom via Kvitbergfjellet og hadde peiling mot toppvarden, men valgte å ta noen svinger ned i gryta og fulgte våre spor opp.

Vel oppe er sola på plass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar