søndag 29. desember 2013

Romjulsturer til Steinskartinden ,Tverrfjellet og Gabrielfjellet med varierende forhold.

Jule- og nyttårshelga har så langt ikke vartet opp med de fine snøforholdene vi hadde før jul. Vind og mildvær med etterfølgende minusgrader har satt sine merker både i lavlandet og i høyden. Overskyet vær med innslag av skodde har også påvirket lysforholdene.
Men det er fult mulig å få seg fine turer sel om forholdene ikke er optimale. 22. desember ble det en sein kveldstur alene opp på Steinskartinden. Det var fin tørrsnø, men litt ujevnt fordelt mengde. Fra skaret og opp til toppen var det forholdsvis avblåst, men elvedalen ned hadde godt med snø. Litt dis/bygevær ga flott adventstemning på toppen. Ikke var det spesielt folksomt i ellevetida på kvelden heller.
26. desember var det lett regn på Kvaløysletta. Også nå ble det en sein kveldstur til Tverrfjellet denne gang. Det lette regnet kom som snø på Kattfjordeidet. Det var litt ufyselige forhold, mørkt, snødrev og litt vind, så skiene var to ganger nede av biltaket før det ble tur. Men så er det som det mange ganger er. Når man først kommer ut og i gang så er det ikke så ille.10 cm tung nysnø opp til første haug, så ble det tørr og fin snø. Litt vanskelig å orientere seg opp til toppen, men rester av gamle spor hjalp til. Oppe på toppen ga snøværet seg og det det fin tur ned helt til jeg fikk et lite rundkast da jeg traff på kramsnøen i godt driv.
28 desember ble det tur med Pål og Tore til en av mine favoritter på våren, Gabrielfjellet på Breivikeidet .Håpet var jo at det kraftige mildværet ikke hadde hatt så stor effekt på Breivikeidet som normalt sett er litt kaldere enn i Tromsø. Men denne gangen hadde det vært plussgrader helt til topps.Som resultat av dette var det tøffe forhold for breie ski på fjellet. Dårlig feste for fellene på knallhard isskare gjorde at skien ble båret på ryggsekken halve turen, Selv fra platået og opp til toppen måtte skia av. Fint lys, vakkert fjell  og godt selskap berget turen. Føret ned var ikke noe spesielt egnet for telemarkkjøring, Kuroene likte seg heller ikke noe særlig. Takk til Pål og Tore for fin tur.

Disen og lyset fra bebyggelsen skapte flott adventstemning på Steinskartinden


Tverrfjellet med bright as day 6000 som selskap

 

Utsikt mot Hamperokken. Det virket som om det lå litt mere snø i Tepphaugdalen enn mot breivikeidet.

Hamperokken med Ramfjorden til høyre.

utsikt mot lenangenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar