søndag 8. desember 2013

Pudderdag i mørketid og blålys på Skittentinden

Denne helga prioriterte jeg hjemmejobbing  på lørdag og satset på ski søndag. Lørdagen var det jo et fantastisk vær og lys, mens jeg gjorde unna mine hjemlige plikter.Søndagen startet dagen med tett snø og det så ikke så lovende ut. De opprinnelige planer med tur til Gorzelvtinden ble skrinlagt og kattfjordeidet og Skittentinden ble valget.Snøværet stoppet og det ble riktig flott. 20cm nysnø og et nydelig mørketidslys. 3 stykker var gått foran, så det var luksus å gå bak i ferdigtråkka løyper.Fra pausesteinen og opp var de 20 cm nysnø blitt til 40 cm. Like før man kommer til det bratteste partiet der man velger om man vil gå til venstre for toppen eller krysser til høyre for å komme opp hadde de to foran gravd en snøprofil før de fortsatte. Jeg stoppet på samme plass og tok egen snøprofil.
Jeg gravde i overkant av 150 cm ned i 30 grader pluss helling. Det var et topplag med nattas nysnø og litt vindtransportert snø på 40 cm som ved en del belastning skled ut. Det løsnet ikke så lett, men hadde et tydelig glideskikt. Fra det laget og ned til det jeg hadde gravd ut var det fin fast snø uten noen form for lagdeling.
Jeg hadde tenkt å gå til venstre for toppen, men syntes det lå mer vindtransportert snø på venstresida og valgte å følge sporet opp til skitoppen.På vei opp til toppen tetnet det litt til og den gode sikten forsvant. Det ble skifting i full fart, på med lykta og rett ut i pudderparadiset. Sporene fra de to foran berget hele nedturen. Lys fra lykta og ferske spor hjelper utrolig godt i flatt lys.Lenger ned mot pausesteinen var sikta tilbake og bare kosetur ned til bilen. Skaret vest for Trollskarvatnet var eventyrlig i dag.
Flott tur i dag.
Mørketidslys over Trollskarvatnet

40 cm nysnølag på et glideskikt

Det tetnet til akkurat da jeg kom opp

Legg til bildetekst

Bedre sikt lenger ned

På vei bort til skaret vest for Trollskarvatnet

Dårlig sikt i høyda

Vakkert i mørketida

1 kommentar: