tirsdag 15. desember 2015

Test av hodelykter 2016, SUPERSTERKE HODELYKTER. LUPINE BETTY V/S BAD 10 000.VERDENS KRAFTIGSTE HODELYKT?
Det har lenge svirret et hardnakket rykte i det tunge lyktemiljøet nordpå "det skal fremstilles en
10 000 lumen lykt hos Burfjord sport" og den har skikkelige Lumen , "ikke Kina lumen som er like pålitelig som pudderhistoriene fra Narvik". Dette ryktet har versert så lenge at bare de som har sett lyset, turte å tro på det. Men nå like før julenissen skulle kommet så dukket den opp hos den lokale lumen pusheren Eide handel. Bård, kjøpmannen leverte fra seg testlykta mot garantier om at den skulle kjøres hardt. Jeg klarte ikke å vente til jeg kom hjem, så lykten ble fyrt opp på parkeringsplassen som øyeblikkelig lå badet i et nesten metallisk blåskimrende ufo lys. Dette gav et hint om hva som ventet..

LYSSTYRKEN.
Der Bettyen lyser i en lang og kraftig stråle, lyser BAD 10000 like langt og kraftig i full bredde. Bettyen gir en lommelykt følelse der du kan se en lang stråle, mens BAD er som å slå på utelyset, den lyser opp hele den normale synsbredden like kraftig som strålen til bettyen..

BAD 6 000 er med for sammenligningen og lyser en mellomting mellom strålen til bettyen og utelyset til BAD 10 000. Er det nok lys, eller sågar for mye lys? 

BRIGHT AS DAY, BAD 10 000
BRIGHT AS DAY, BAD 60 00


LUPINE BETTY R X 14

I BRUK
BAD 10 000 er testet på topptur og stisykling i en liten uke, mens bettyen er testet i over 2 år, fra leting under senga etter kosebamsen til minsta til toppturer i mørketida. 
BAD 10 000 er stor og tung og må/bør ikke brukes med hodestrikk med mindre du av en eller annen grunn står stille og skal lyse opp. Straks du er i bevegelse så oppleves lykten stor og klumpete i hodestrikken. Er den derimot hjelmmontert fungere det bedre og festet på et sykkelstyre fungere det fint. Lykten ruver riktignok mye på styret, men sitter fast under testturene. Det er likevel på toppturer i mørket at BAD 10 000 kommer til sin rett, med lys nok til å avdekke ulike snøtyper, stein og annet selv i stor fart. Den har en lysbredde som avslører problemer langt ute i synsranden og den lyser opp bredt slik at sporvalg langt ute på sidene er med i vurderingen. 
Betttyen i hodestrikken har lyst opp utallige langrennsturer og joggeturer uten at den er grunnen til sviktende form. Med sin relativt lette vekt og betydelig mindre dimensjoner fremstår bettyen som en allsidig hodelykt i superklassen, super god og superdyr.
Det er foreløpig ikke mulig å lage en lykt som leverer 10 000 lumen og samtidig er brukervennlig og allsidig. Lupine betty med tilbehør.

TEKNIKK
BAD 10 000 består av 13 LED lamper som har linser av ulike størrelse for det ønskede lysbildet. Lyktehuset har luftinntak rundt på sidene og lampene kjøles ned av intern en mekanisk vifte. Åpne hull inn til elektronikken har ikke ført til problemer hverken med snø eller regn under testperioden. Bekymring for levetiden til mekaniske deler vil nok være relevant. Lyktehuset gir en god kvalitetsfølelse, sammen med ledninger og kontakter.
Betty Rx14 er utstyrt med 7 LED lamper montert i et lyktehode som er frest ut av et stykke aluminium. Kjølingen skjer gjennom kjøle ribber i huset. Lykten gir et svært god kvalitetsfølelse med sin flotte finnish og gjennomførte design.

            BAD 10 000

KONKLUSJON

Bettyen er den allsidige lykten som klarer alle oppgaver på en meget bra måte. Toppturer, sledeturer, jogging, langrenn, sykling, og turer med bikkja den fikser alt.  Lykten for de som jobber nødetatene, eller som bare vil ha den beste og dyreste lykten på markedet.
BAD 10 000 er den kraftigste hodelykten som har lyst opp mørketiden i Tromsø. Den har lys nok til å holde ut månedsvis uten sol. BAD 10 000 med sin enorme lysstyrke er fantastisk til topptur og fungerer til stisykling, til alt annet er den overkill. Den er et spesialverktøy for toppturer, et uvurderlig verktøy til offpiste-kjøring i mørket. Trenger du hodelykt til å gå på hyttedoen er ikke BAD 10 000 noe for deg.  


FAKTA

BRIGHT AS DAY, BAD 10 000 
Vekt: 250 gr. lykthus, 850 gr. batteri,
 Mål: 73mm diameter, lengde 70mm.
Kapasitet: 10 000 lumen
Arbeidstid: oppgitt 45min på max, målt 40 min ved 2-
5 trinns justering av lysstyrken
Batteriindikator i hovedknappen
bredde 60 grader.
Tilbehør i pakken batteri, lader, forlenger kabel, lim lapper,  
Produsent: moonlight mountain gear. Norge Burfjord.
pris: 5900; frem til 1/1.16, så 6500;

LUPINE BETTY R X 14
Vekt: 150 gr. lykthus, 450 gr. batteri
Mål: 50mm diameter, lengde 45mm
Kapasitet: 4500 lumen oppgitt
Arbeidstid: oppgitt 2 timer på max, målt 90 minutter ved 2-
Valgfri programmering av lysstyrken.
Batteriindikator i batteriet.
Tilbehør i pakken: Batteri, trådløs fjernkontroll, hodestrikk, ladder, laddeledning til 12V, forlengerkabel.
bredde 24 grader.
Produsent: Lupine Tyskland
Pris: 9900 med 13,2 AH timer batteriet.

                         BAD 10 000                                                                      Lupine Betty

Batteriet til BAD 10 000 er et testbatteri. Normalbatteriet er betydelig større ca 20 cm.

Bettyen har en funksjonsindikator på lyktehuset og en batteriindikator på batteriet
3 kommentarer:

  1. Normal batteriet gir over 1 time med full styrke på BAD 10 000. Prisen var 5999, men stiger fra 1 januar til 6499,- pga valutaens herjinger. Priser over er priser ex mva?

    SvarSlett
  2. Flott at det er noen som tar seg tid til å teste det viktigste verktøyet for toppturfolket i det mørke nord.

    SvarSlett