tirsdag 29. desember 2015

Gorzelvtinden 1072 i pastell.

Det fine mørketidslyset er endelig kommet. Nå er det bare å bruke sin besøkelsestid så lenge det varer. Jo tidligere avgang på morran, jo mere varianter av lys får man med seg.
I dag kjørte vi 8.30 fra byen og kunne gjerne ha vært en halvtime tidligere ute. Det er en liten times kjøretur fra byen til innerst i Andersdalen, men det er det verdt. I allfall de første dagene før hordene inntar Gorzelvtinden. Det ble etterhvert noen biler på parkeringsplassen i dag også. Og jeg tror alle fikk god valuta for turen, muig vinterens beste føre så langt. 30-40 cm med fersk vare i elvedalen og rimelig bra med snø på ryggene er ikke å forakte. Snøen var lett og fin, litt vindbehandlet og variabel mengde noen plasser.
Men det beste av alt i dag var lyset. Gult, rosa og blått i alle varianter var et herlig skue.
Grei tur opp og supert ned, selv om lårene ennå ikke holder hele turen til bilen. Det blir noen paralellsvinger i skogen for å spare krefter. I dag ble det også nærkontakt med pudder i det første henget. Etter 3-4 saftige telemarksvinger hadde plutselig høyre og venstre fot bytta plass. Og det er ingen enkel operasjon å bytte tilbake i fart med æra i behold. Om det er det for korte ski eller for lite skikjøring er ikke greit å si. Men det er godt å kjenne litt på varene av og til, så lenge det er løssnø.
Takker Andre, Monika og Stella for fin tur.
i morgen er det ny dag og nye muligheter.

Vakkert allerede fra snuplassen innerst i Andersdalen.

Stella, Andre og Monica passerer tregrensa.


Mange varianter av lys i løpet av de få timene vi var på tur.

Silkeføre.


Fint føre i elvedalen.

Stella i trekkmodus.

Utsikt fra topplatået.

Tromsdalstinden

Hamperokken i pastellutgaven.

Litt vanskelig å se skisporene på bildet, men hellet er bedre enn forstanden noen ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar