onsdag 19. mars 2014

Herlige ettermiddager på Kvaløya.

Den siste tids snøfall har forvandlet de harde isete fjellsidene til en lekegrind uten like, dog med sine negative sider også. Førstesidene i lokal- og riksavisene kan jo skremme skiene av de fleste om dagen. Ferske ras har jo satt sine spor ute i terrenget også. Men for oss med pudderabsinenser skal det mye til for at skien blir parkert.
Når man er plaget med fast arbeid på ukedagene må man ta ettermiddagene i bruk for å få litt av nysnøen. Heldigvis har det vært lyse, flotte kvelder. I går ble det tur ned renna og flanken på vestsida masta på Lille Blåmann. Fantastisk snø og lite kjørt. Her kommer man jo tett innpå et av de ferske rasene som er gått i det østvendte henget.
I kveld var jeg litt senere ute, så det ble lyktetur til Steinskartinden. Også her et makaløst føre og kun tre spor etter de jeg møtte på veien opp. Det ble jomfrutur på nye ski i kveld. Salomon Q115 med Rottefella Freedom på. Førsteinntrykket var bra, selv om det er lenge siden jeg har hatt så smale ski. (139-115-131)Bindingene imponerte med lite motstand og lett å gå med. Skiene var morsom og lettkjørt og kan nok bli gode kompisser. Men jeg er litt svak for mine Kuro som durer som et godstog gjennom det meste, så det blir hard konkuranse om å få være med på tur. På lengre turer blir det nok bra å ha nyskia som er en del lettere enn Kuroene som veier 4 kg på hvert bein med bindinger på.
Så er det luksusproblemet. Hvor går turen i morgenkveld og vilke ski.

Kveldsstemning på Steinskartinden.


Jomfrutur med nyskia.
Det var ingen fotostativ med på turen, så det blir ekte turbilder i kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar