søndag 16. mars 2014

Burenhelg

Sulteforet på snø etter tidenes dårligste start på året.Januar,februar og halve mars er forsvunnet før snøen endelig kommer.Da må det gjerne være faregrad 3 og 4, tur blir det uansett. Man får heller prøve å velge turmål og trase der man føler seg komfortabel.
Lørdag var det litt ruskete må morningen, men med bedre melding utover dagen. Vi drøyde til i tolvtiden med avgang fra Sussannajorda. Det var da enda litt vind nede ved veien, men vi kom ikke så langt opp før det var vindstille og fint. Ingen spor og se og ikke andre skigåere i umiddelbar nærhet. Luksus spør du meg. Det var en del poffing i snøen og brudd rundt skia, spesielt i de lavere områdene og der den vindtransporterte snøen hadde lagt seg. Vi hold god avstand og prøvde å velge best mulig linje opp mot Skålhammaren.Litt snø var dratt av ryggen og lå inn i henget på østsida. Men det er jo en rygg som det går ras på av og til.
Resten av turen opp gikk i terreng som føltes greit. Sikten derimot var ikke allverden å skryte av . Det var flatt og tett når vi kom opp. Vi ventet litt og fikk litt åpning og lys så vi hadde sånn noenlunde kjøresikt. Fin snø i storsiden. Men litt ujenvnt underlag og flatt lys begrenset farten.
Men lyset kom jo i dag .Straks var det påskestemning, fargekledde skigåere på hver en haug og nye flotte spor etter pudderlek.
Lyden i snøen var borte i dag, kanskje litt tryggere, men absolutt grunn til å vise aktsomhet. Suget etter skikjøring, påskevær og masse nysnø er en farlig kombinasjon.
Deilig dag og takk for turen til alle som var med i dag.Nå trenger vi bare jevnlig påfyll av snø, så har vi den fineste tida igjen av vinteren.

Ingenting å si på humøret, selv om sikta er dårlig

Litt venting på bedre sikt
Flatt lys på toppen
Påskestemning


Ersjfjorden

Godt humør på toppen

Godt med snø borte ved klatrehytta også.


utsikt mot Melketinden

Der er første pulje nede på sletta

Og nå er det Roar sin tur.

Terje

Peter

Thorleif

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar