torsdag 25. april 2019

Skittentinden - Ersfjorden, Ski inn- Båt ut

Noen vintre er man knapt på Skittentinden, men i år har det blitt flere turer. Det fine med en topp som man tar flere ganger er at det er så mange varianter å velge mellom. I dag ble det varianten opp normalruta med en svipp oppom hovedtoppen og nedkjøring mot Gammelgårdsholmen i Ersfjorden.
Dagen i dag var perfekt for en slik tur. Endelig solvarme i lufta og helt vindstille. Det ble litt tidligere slutt på arbeidsdagen og oppmøte på Eide Handel for proviantering og samling av troppene.
En øl, engangsgrill og pølser ble i tradisjon tro pakket i sekkene.
Snøforholdene tror jeg var jevnt over bra på hele Kattfjordeidet i dag. Det hadde vært nattefrost og temperaturen var ikke så høy at snøen ble for oppbløtt. Helt perfekt for godt feste for fellene opp.
Oppe på skitoppen ble det pølsegrilling og køgåing opp til hovedtoppen. Vi hadde ikke skiene med opp til høyeste punkt som sikkert hadde vært det beste. Vi valgte heller renna ned like inntil oppstigninga til toppen for å komme inn på eggen før nedkjøringa i den østvendte flanken mot Gammelgårdsvannet. Snøen i øvre del var av den litt krevende sorten som krevde bestemt skiføring for å unngå nærkontakt med snøen. Etterhvert ble det riktig så bra føre, nesten helt på høyde med tørrsnø.
Vel nede i fjæra var det bare å vente på å bli plukket opp av båtene fra Ersfjord Brygger som kom presis til avtalt tid. Gammelgårdsholmen var en utrolig idyllisk plass som jeg gjerne besøker med telt neste gang. Det er jo et eldorado for å ligge å støte på toppene rundt.
Takker alle for en himmelsk dag og takk til Ersfjord brygger for transport.

GammelgårdsholmenLettkledd avgang fra kattfjordeidet i retning Skittentinden.

Troollskarvatnet
Vaffelservering underveis er en ny vri fra Terje.
Vårtopptur i nord.
Skittentinden i sikte.

Tendens til kø opp til hovedtoppen i dag.

Enda litt bedre utsikt

Ned mot skitoppen.

Ned mot gammelgårdvannet.

Mot Storsteinnestinden.
Thorleif og Jørn på toppen.

Har man vært på toppen spises pølser med isøks.

Eide Handel er representert på toppen.Renna ned fra skitoppen.


Thorleif klar for nedfart.

Ut Ersfjord.

Fin nedkjøring.

Det tiner godt i de nedre parti.

Gammelgårdholmen.
Idyllisk venteplass.Transporten ankommer.

Ersjfjord Brygger


Høye fjell og stille vann.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar