mandag 8. april 2019

Skittentinden ruler.

Det er bare å komme seg ut på ski med en gang . Påskeværet er nå og ikke når kalenderen sier det. Med pølser, kvikklunsj og en øl i sekken og solkrem på appelsinhuden er man klar.
Vi kjørte opp på Kattfjordeidet i 13-tiden i dag og hadde tenkt oss på 884 eller Storsteinnestinden. Men parkeringsplassen var full så vi fortsatte videre til parkeringen for Skittentinden der det var adskillig romsligere. Hvem skulle tro at en av Kattfjordeidets mest populære topp fikk stå i fred på en vakker mandag.
På veien opp møtte vi 4 stykker som kom ned, en norsk og tre  finlendere. Det var alt som var sporet på normalruta. Det var kaldt i skyggen, så snøen var av prima kvalitet og i rikelige mengder. 30-40 cm jevnt over oppe i den østvendte flanken.
Oppe på skitoppen derimot var det helt vidstille og varmt i vårsola. Det er lenge siden man har kunnet  sittet ned og virkelig kost seg på toppen. Det er den beste oppladingen før en lang nedkjøring.
Siden det var godt utpå dagen og den østvendte siden lå i skygge valgte vi å kjøre ned den vest-sørvendte flanken som er litt mer alpin. Etter en grei renne kommer man inn i ei lang og fin side som er litt bratter enn normalveien. Snøen oppe i renna var litt kram og tung, men ble bare finere og finere lenger ned i storsida man kom. Absolutt perfekte forhold for tilårskomne teliser med bakoversveis og naturlig knekk i knærne.
Takker selveste Bård for flott tur og jobber meg frampå i morgen tidlig så blir det kanskje påsketur i morgen også.
Startpunkt og Skittentinden i sikte


Oppe på skitoppen med utsikt mot Djeveltanna og Storsteinnestinden


Utsikt mot Sommarøya.Det var påskestemning på toppen


Renna ned fra skitoppen som fører inn i det vi kaller baksida.

Bård på vei inn i startposisjonFinfine forhold.

Perfekt for tilårskomne teliser med naturlig knekk i knærne.
Lang fin skikjøring.

Og enda er det langt igjen

Et perfekt skidag 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar