fredag 8. november 2019

Herlig start på vinteren i nord.

Det har vært en herlig start på vinteren i nord. Vi er bare i starten av november og snødybden er allerede passert 70 cm her i Tromsø. Været er på sitt beste med blå grader og vindstille for tiden. Det har allerede blitt sesongstart i Ura og Kjostinden i Lyngen. Den første  kveldsturen med lykt her på Kvaløya er også unnagjort, så nå er det bare å kjøre på.
Men i dag ble vinterens første tur med skikkelig lys og knallføre. Tok ut en av mine oppsparte Gro- dager og dro med sjefslos Geir Arne til Andersdalen og Gorzelvtinden. Jeg har hatt mange gode opplevelser på Gorzelvtinden. Både normalrutene opp og ned og ikke minst nedfarten  mot Tverrbotn som er en bonus på rette dagene.
I dag ble det en tur som kommer høyt opp på lista. Litt for en god opplevelse tidlig på vinteren og mye på grunn av lyset , føret og funklingen i alle de vakre iskrystallene.
Det var 17 blå grader når vi forlot bilen på innerste gård i Andersdalen. Dobbelt sett med ullskjorte og ullvotter inni skivottene gjorde susen. Det var ikke den store utfarten på en flott fredag. En  kom etter oss og fire kom opp fra den første parkeringen. Absolutt et pluss for oss som liker litt urørte linjer og ikke så mye kjas og fas i løypene.
Nedkjøringen var himmelsk med dyp snø og glitrende krystaller. Til å bli andektig av.
Flott tur og det er bare å glede seg til resten av helga og vinteren.
Takk for fin tur Geir Arne.


Herlig start på vinterens gleder.


Startpunkt på innerste gård i Andersdalen


Det var kaldt og godt i dalbunnen.
Rosinpause.


På vei opp i et nydelig lys
Oppe på toppen og gledes til nedfarten.

Durmålsfjellet.

Tromsdalstinden.
Hamperokken.Kan vi ikke dra dit i morra ?


Fløyel.
Ikke helt oppkjørt enda.

Geir Arne i snø og glitrende krystaller.


Korte og lange svinger.


Ikke dumt med pelslue i 17 blå, men hjelper den mot stein ?

Tromsdalstinden ligger og lokker på vei hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar