mandag 28. mars 2011

Storgalten1219, Lyngen

Pakket og klar for Lyngen


Lyngentur i helga med alle varianter av vær. Vi hadde leid flott hytte med alt på stell helt i sjøkanten 5 km fra Lyngseidet. Kan absolutt anbefales. Lørdag ble det moderate turvalg grunnet dårlig sikt og utrygge snøforhold.Sveitsere vi traff på var berget ned  tidligere i uka. Første tur gikk mot Rundtind start fra slalombakken på Lyngseidet. Oppe på fjellet var det en del fokk og dårlig sikt, samt at det flatet ut og var lite snø. Vi returnerte og fikk med oss noen fine sider før vi var nede i skogen. En matbit og kaffe på coopen og sola kom fram. Nytt forsøk mot Kavringtinden. Greit vær til vi passerte skihytta. Oppe på 850 meter var sikten minimal. Igjen ble det retur uten de helt store opplevelsene. Retur til hytta der badestampen sto på kok. Festmiddag, fotballkamp og badestamp til kvelds.


Søndagsorgen satte vi kursen mot Storgalten i Nordlenangen.Dårlig brøytede veier ga signaler om mengder med pudder. Ingen spor opp og 30-40 cm nysnø. Været vekslet mellom byger og sol. Det ble to pitstopp på vei opp for å vente på sikt. Belønningen kom på nedoverturen, pudder fra topp til bilen. Takk for flott tur til Thorleif,Terje,Bård og Roar.


På vei mot Rundtind


Stopp på grunn av null sikt og retur til coopenGlovarm badestamp etter en skidag er ikke galt

Flott beligenhet på utleiehytte. Helt i strandkanten


Solid grynning opp til Storgalten


På med dunjakkene i vente på klarning og sikt på vei oppBelønning for strevet i form av bunnløs pudderDager for breie ski


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar