lørdag 11. juni 2011

Revbergstinden i juni sol

Revbergstinden
“Det er ikke over før det er helt slutt”. På årets fineste dag med 20 grader pluss, så var det mange andre alternative aktiviteter enn å oppsøke rester av årets snø. Skallplagg og dun var erstattet med shorts og bar hud (dere er herved advart). Vi tok for oss av snørestene på  Revbergstinden, nabofjellet til  Stor Hollenderen i sør øst. Vi gikk opp til ca 350 moh før skiene kom på.  På toppen på 967moh ble det grillet pølser i shorts uten vind med flott utsikt over Ersfjorden.
Vi kjørte ned  i sør mot Ersfjorden til ca 400 moh gikk samme veien opp og kjørte ned ei renne mellom Hugin og Munin vest for normalruta.
I et lite fjellvann ble det årets første utendørsbad (igjen må det advares det mot sterke visuelle inntrykk).
Føret var meget bra datoen tatt i betraktning. Totalt ca 1400 høydemeter. Største utfordring i dag var kuriøst nok solkrem.
Turen ble et flott punktum for årets skisesong for mitt vedkommende.
Takk til alle som har deltatt på tur i lag med oss og ikke minst har brukt tid på å lese om den på teleskiers.
God sommer
Bård Terje og Rolf med Grøttfjord som kulisse

 Siste meterne opp mot toppen av Revbergstinden
 Grilling av Eide pølser er blitt et kullinarisk innslag som har fortrengt den tradisjonell nistepakka. Kokken fikk en luftig og spektakulær arbeidsplass i dag. Ersfjorden i bakgrunnen.
 Stilsikkre telemarksvinger med bakgrunn fra Ersfjorden, Kaldfjorden Tromsdalstinden og lengst bak Lyngsalpene.
 Upåklagelig telemarksvinger
 "Telemarksvinger forholder seg til paralellsvinger som champagne til bokkøl" fritt etter Petter Wessel Zapfee
 Fast hæll går også bra Rolf
 På vei opp fra Ersfjorden
 Kanten oppe med Revbergkammen som vi må forsere før vi kan returnere til Grøttfjorden.


Renna ned mellom hugin og munin er blitt decimert av godværet men holdt akkurat

Ikje et syn for barn når voksne menn skyller av seg dagens svette. Renna til høyre i bakgrunnen

Ruta opp og ned mot Ersfjorden med rødt, retur ned blå rute

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar