torsdag 22. september 2011

Liberty double helix

Erfaringer med Liberty double helix

Etter å ha møtt en usedvanlig entusiastisk skiselger, ble jeg nysgjerrig på denne double helix skia. Skia bli tatt i øyensyn og jeg var solgt, skia blei kjøpt inn. Det er ikke første gangen jeg har blitt lurt….

Beskrivelse:
Skia kommer fra en liten amerikansk fabrikk som har spesialisert seg på twin tip med bambuskjerne.
Double helix er Libertyes storfjellski og promoteres som ski for høy fart og stor belastning. Målene er 150-121-140. Foran har den en moderat rocker. Den er forholdsvis lengde stiv over det hele. Torsjonsstivheten er relativt liten.
Vekta er behagelige 3200 gr med NTN lengde 190.
Designet er meget spennende med friske farger og et motiv av doble snurrede kromosomer mot blå bunn. Under er skiene gul med samme motivet, meget tøff.

Skia flyter bra, svinger bra, gir bra respons, ligger bra på skjæret og er totalt sett ei bra ski.
Det er likevel mange ski som flyter mye bedre, Darkside Kuro osv, de fleste ski svinger bedre og ligger bedre på skjæret og er mere presis, Darkside, Kastle 128, Sevun. Når double helix skia møter på utfordringer, som pakket snø faller den fort gjennom. Skias struktur har en type terskel der den står i mot til en viss nivå, for så å begynne og vri seg og miste retningen. Den har heller intet moment eller tilstrekkelig struktur å være stabil under utfordrerne snøforhold.
Hyundai er også en bra bil, om du aldri har kjørt en BMW eller MB. Ski er mao høyst middelmådig, den får ikke frem noe entusiasme hos meg. den er rett og slett kjedelig. Den føles som ei litt billig nybegynnerski.
Men bevares det finnes mange mennesker som synes deres Hyundai er den beste bilen i verden og er storfornøyd med den. Mange vil også være fornøyd med en double helix om de ikke stiller store krav til skia.

Jeg lover at jeg aldri skal kjøp ei ski på anbefaling fra andre uten å ha prøvd den først. Ei heller la meg blende av et attraktivt ytre, det er det indre som teller.
Jeg gir skia følgende terningkast, 1 for designet, 1 for lav vekt og 1 for greie allround egenskaper. Totalt 3 

1 kommentar:

  1. Bullshit! dessidert den allerbeste skien på markedet, skal sies jeg har 12/13 modellen. Har tideligere vært alpinist og dette er ingen nybegynnerski!

    SvarSlett