onsdag 21. mars 2012

"Lyngen by boat" med bade- og velværebåten Vulkana.

Da var en av vinterens store høydepunkter avviklet. Langferd med Vulkana til Nord Lenangen og Arnøya i et fantastisk vær. Med mye dårlig vær og dårlige værprognoser i forkant var det ingen garanti for hvordan turen ville ende.Gleden var derfor ekstra stor for alle 9 som mønstret på Vulkana søndagskveld i et strålende vær. Vi var såvidt passert Tromsøbrua før de første satt i badestampen på bakdekket. Det er første tur med båten og den imponerte alle deltakere. Stemningsfullt, smakfullt, god service og sist men ikke minst en kokk som leverte varene. Rett og slett et utrolig bra konsept. Muligheten til å sitt og peke på kartet hvor du vil og bli fraktet dit med båt er jo unikt.
Første natt ble i nord Lenangen. Turmålene blir litt preget av den spesielle vinteren vi har i år. Storgalten hadde vi rapporter på at den skulle være rimelig trygg. Den visste seg jo også å være ganske snøfattig på vestsiden. Ned fra lillegalten var det derimot noen renner med god snø og fine spor.Turen gikk opp til storgalten med skien på sekken fra skaret mellom lille og store. Nydelig vær og vindstille. Oppe på toppen åpenbarte østsiden og Gamvikblåisen seg med et fantastisk hvit teppe. Flott nedkjøring det  300 meter høye henget til breen.Og det beste av alt. Ikke så mye som et harespor i snøen. Videre fulgte vi bretunga mellom Trommafjellet og Kalddalstinden ned Gamvikdalen til Gamvika der vår båt ventet. På gode forhold så det ut for å være noen flotte renner ned fra Kalddalstinden mot Gamvika. Flott tur på tvers av Lyngenhaløya som kan anbefales.
Vel ombord ventet kalde forfriskninger, nylaget suppe og en tur i stampen eller badstu." Kann en feskar ha det bedre."
Mens vi forlystet oss i havets gleder gikk turen videre til Arnøya. Planen var i utgangspunktet Store Kågtinden på Kågen, men med meldinger om den tragiske ulykken som har rammet vårt område ble turen endret. Vestvendte store flanker frister ikke så mye for tiden. Etter overnatting i Akkarvika på Arnøya gikk vi inn Langfjorden for å se om vi kunne finne en østvendt topp som ikke var for heftig. Valget falt på en topp på sørsida av Finnkirka. Ikke de store høydene men flott snø, makaløs utsikt og sikkert . To turer opp og ned sørget for dagskvoten. Alle var storfornøyd og ombord ventet nylagde vafler og kakao.
Med på turen hadde vi også en nyankommet sveitser som skal fungere som guide ombord.Han var med for å gjøre seg kjent med landskapet og snøforholdene i området. Etter mange timers graving og med en kunnskap om snø som få av oss har, hadde han noen VARSKO å komme med for vårturene.Det islaget som ligger helt nede i bunn mange plasser i år, vil skape problemer når snølagene over tiner. Dette er det bare å ha i bakhodet når midnattsola skinner og rutevalgene taes.
Sist og ikke minst. Vulkana må bare prøves. Vi er heldige som har et slikt tilbud så lett tilgjengelig. Tidlig på sessongen er det fullt mulig å få en ekspedisjon til en overkommelig pris.Takker mannskap og turkompisser for flott tur....


Vulkana ved sin base, Bangsunkaia

5 minutter etter avgang

Stemningsfullt

Nordfuggeløya i sikte

Eneste bresprekken vi så var på kaia i Nordlennangen

Forventningen til første skidag er stor.

Kuroan e like klar

Magert på vestsida. Opp mot lillegalten

Dårlig skiføre fra skaret mellom lille- og storegalten og videre opp.

Marja med en gruppe franskmenn i bakgrunn

Gamvikblåisen bød på helt andre forhold

Fin nedgang til breen like før skyggepartiet

William og Henning ved toppvarden

Flotte spor

Samling på Gamvikblåisen. Vi kjørte til venstre for Peppertinden som sees i venstre hjørnet.
Etter breen kommer vi ned i Gamvikdalen

Nede ved Lyngenfjorden er Vulkana ankommet.

Badestamp og badstu er ikke å forakte etter skitur

Utsikt under kaia i Akkarvika

Og over kaia regjerer denne karen

Akkarvik sentrum

Selv nattstådde bruk er vakkert i Lyngen

På utkikk etter snødekte sider

Langfjorden med snødekte sider.


Noen måtte ta i bruk kikkert


På vei opp med Vulkana på svai

William Roy og Henning med Finnkjerka som kulisse

Makaløs utsikt


Guiden på snøsjekking

Mens andre bare koser seg

Va det ikkje der oppe vi skulle ha vært?

På hjemtur

Turen over Lyngenhalvøya er 14 km lang fra Lenangsstraumen til Gammvik. Den går over Toppen på Storgalten og ned over breen. Turen er forholdsvis lett og kan med untak av nedkjøringa mot breen gjennomføres uten å eksponere seg for skred.

2 kommentarer:

  1. Amazing blog! You are really talented photographer! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Thanks. The photos are mostly for remembering the trips.I,m not a technical good photographer, but the camera is always in the backpack.

      Slett