søndag 6. januar 2013

Mye lyd i snøen på Kattfjordeidet i dag

Deilig med nysnø, helg og skisug så det holder. Skittentinden var dagens turmål. Oppmøte på Eide handel 9.00 lørdags morgen for å få mulighet til å være en av de første ned fra toppen. . Nysnø og fine forhold på Kattfjordeidet ved avgang fra bilene. Litt flatt lys og overskyet, men nydelig snø. Etter hvert som vi åt høydemeter var det dessverre tiltakende meldinger fra undrelaget om utrygge forhold i dag. Etter å ha passert skoggrensen ble det tatt en kollektiv beslutning om å snu.Sikkert helt fantastiske forhold, men ikke verdt risikoen det medfører.Vi er i starten av en lang skisesong og jeg tror det blir flere muligheter til  å komme seg til toppen av Skittentinden og djervere topper før sommeren er tilbake.
Så det ble av med fellene og skli seg over til Tverrfjellet for et sikrere turmål.
Det ble satt av tid til en snøprofil som viste at vi tok rett valg i dag. Prøven ble tatt i 20 graders helning .På et ca. 50 cm. tykt snølag var det et topplag på 20 cm som skled ut ved minimal belastning. Her er det bare å ta tiden til hjelp og velge trygge alternativ i tiden som kommer.
Tverrfjellet er ikke et fjell jeg har besøkt så mange ganger, men i dag var det jo riktig så folksomt og trivelig på toppen. Med litt flatt lys og fin snø ble det jo en morsom nedfart også.
Takker alle for fin tur

Graving av snøprofil på vei opp Tverrfjellet

I dag var det så mye lyd i snøen at det blei brukt den feiteste Lupinlykta  for å leite etter mulige årsaker.

Tydelig lagdeling som sklei ut ved minimal belastning i dag.

Grått og flatt lys på Kattfjordeidet

Folksomt på Tverfjellet i dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar