søndag 5. mai 2013

Istind på Senja og Blåtind i Balsfjord

Lørdag ble det blikjenttur til Senja. Senja ligger bare to mil fra hytta vår og jeg hadde enda ikke vært på topptur der. Det må det endres på kraftig på. Det var litt overskyet og tildekt i toppene på formiddagen. Vi endte opp i Kaperdalen og parkerte like ved Kaperskartunnelen. Været var fint men toppene lå innhyllet i skyer og skodde. Vi bestemte oss for å prøve og gikk mot Istinden 851 moh. Man starter jo turen på over 200 m, så det er jo ikke allverden av høydemeter å bestige. Fin og snill tur med flott utsikt når det til slutt klarnet opp. Det dukka jo opp mange flotte turmål i dimman som skal besøkes SNART. Senja blir mitt nye satsningsområdet på toppturfronten framover.Grei og fin testtur til Senja.
Søndag ble det stopp i Lavangsdalen og tur opp til Blåtind. Jeg har kun vært vårturer på Blåtind og kun hatt godt vær. Det ble ingen untak i dag heller. Vi starta ikke før 12.30 og hadde sol både opp og ned. Det var mer snø i traseen fra veien og opp skogen en jeg har hatt før.Tidligere turer har skien vært på sekken i starten. Det slapp vi i dag.
 Lett og fint føre opp og det beste jevne slushføret ned  jeg noensinne har hatt på Blåtind. Som regel har det vært sugeføre eller partier med gjennomslag. I dag var det perfekt helt ned.
Bra og lovende start på mai måned.

Inger har også sin første topptur på Senja

Sitter og venter på utsikta

Klarning på gang


Spektakulere topper

Og hit vil æ

Senja er vakker


Søndag og Balsfjord. Mye snø i traseen opp skogen

Blåtinden

Balsfjorden

Drømmeføre ned godsida

Forfatteren har bare sjarmøretappen igjen


Seriøs varde på toppen

Skisesongen over?

Tromsdalstinden

Hamperokken

1 kommentar: