fredag 6. juni 2014

Kveldstur til Revbergtinden 964

Revbergtinden  så forlokkende ut da jeg kjørte forbi den tidligere i uka, så det måtte bare bli tur dit. Det er jo blitt en tradisjon med å legge en av de siste turene for sesongen dit. Det er litt strabasiøst å komme seg opp de første 400 øydemeterne før man kan ta skiene fast, men det er det verdt. Startpunkt innerst i Grøtfjorden.
Vi valgte ruta opp mellom Hugin og Mugin. En bratt snørenne som gir rask og effektiv adgang til herlighetene. Utfordringen er at den er såpass bratt og lang  med steinur rundt på alle kanter at føret bør stemme. I dag var det akkurat på den riktige siden. Det kunne ikke vært hardere, da måtte man ha brukt stegjern og øks. Oppe på 400 meter er det bare å følge ryggen opp til Revbergtinden
Det var ingen andre å se i kveld så vi hadde herligheten for oss selv. Det ble litt overskyet, men det var godt og varmt i høyden. Eidekarbonade og en pils ble fortært med flott utsikt over Ersjfjorden. Føret ned var av den helt gode sorten. Grovkornet slush på hardt underlag og superglid. Bare lekkert juniføre.
Takker Roar for fin tur i kveld.


Snørenna mellom Hugin og Mugin vises midt i bildet.

Roar snart oppe ved snørenna der skiene må på ryggen.

Velberget oppe på flata på vel 400m

Der er jeg selv også velberget oppe

Roar ved toppvarden.

Utsikt over Grøtfjorden.

En velfortjent matbit og en kald pilsner med utsikt over Ersjfjorden

Slett hav på Ersjfjorden

Kveldsstemningen var det ikke noe å si påSkiføret var det heller ikke noe å klage på.


God vannføring i elvene nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar