torsdag 10. juli 2014

Sjøørretfiske i Nedre Målselv.

Når skisessongen endelig er over blir det tid til andre turer og fritidssysler. Nord-Norge er jo et eldorado for tiden med midnattsol og sydentemperaturer døgnet rundt. At lauvmakken angriper alt som ligner på grønt og kleggen er krakilsk får man bare leve med. Det siste døgnet har jeg tilbragt i  nedre Målselv på jakt etter sjøørret. Det er rein rekrasjon å sitte i campingstolen med fiskestanga og en kald øl mens ørreten spretter i vannkanten. Nedre Målselv er jo lett tilgjengelig med bil og det er supre gresspletter for oppsett av lavo eller telt. Man kjører bare av ved Olsborg i retning Målsnes og stopper undeveis og kjøper fiskekort.Vi campa like før vi kom ned til handicapfiskeplassen med fin utsikt rett over til Vassbruna. Mer idyllisk fiskeplass tilgjengelig med bil skal man lete lenge for å finne.
Det sto flere fiskere langs langs elva oppover, men det hadde ikke vært  det store fisket de siste døgnene. Etter noen timer uten fisk forsvant de fleste og vi hadde hele stasen for oss selv. Etter hvert begynte jo også fisken å bite, ikke bare kleggen. Først et par 7-800 grams fine sjøørretter og så en på 2,3 kilo. Det er fordelen med å ha telt med seg. Det kan gjerne være rolig, men plutselig så  er det liv og røre i elva igjen.
Vi fikk oss et flott døgn i elva og noen fine middager med hjem.Det blir  nok en tur innom seinere på sommeren. Først må  det bare gåes noen fjellturer uten ski på beina.

Leiren på plass
Utstyret klart for matauk.

Komforten er det ingenting å si på.Roar har det ikke så fælt han heller.

Litt bålkos og grilling ble det.
Det var flere måsunger som hadde forvillet seg utpå elva og var på rek.

Midnattsola skinner

Kveldsstemning med fersk fangst.


Vassbruna

Nattas fangst.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar