torsdag 11. desember 2014

Julegaven på forskudd på Skittentinden i dag.

I dag var dagen da alt stemte. En dag som var mulig å ta fri, godt vær og lys og på toppen av det hele, et helmaks skiføre. Det ble tur opp til Kattfjordeidet da jeg ikke orket å kjøre så langt avgårde siden jeg var alene. Steinskartinden og toppene på sør/vestsida av Kattfjordeidet så barbert ut av vinden, men på nordsida av  veien så det aldeles lekkert ut.
Jeg valgte Skittentinden som er et flott skifjell. Det lå 20-25 cm tørr fin nysnø allerede fra bilen, så dagen var berga. Nattas regn/sludd har kommet som fineste pudder i høyden.  Det var ingen andre på ski i området, så det ble tråkking av nytt spor helt opp. Belønninga fikk jeg på nedkjøringen. Det er ikke så ofte man får et så godt besøkt skifjell for seg selv. Spesielt ikke med så fin snø. Toppsiden var litt mer vindbehandlet, men hadde snøfylte felt som var veldig bra. Skien måtte av for å komme opp til toppen, da det var litt avblåst og hardt på siste ryggen.
Fint dagslys på veien opp og lykt på hjelmen nedover.Det er også første turen på lenge at det ikke har vært stein under skia. Litt smålugging i enden av nedkjøringa fra Trollskarvatnet var det hele.
Snart klar for å prøve nyskian.

Uberørt og lekkert


Trollskarvatnet

Ut mot Sommarøya

Kattfjorden

Selveste Skittentinden

Lekker utsikt

Og sist og ikke minst, lekker snø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar