søndag 10. mai 2015

Søndre Bentsjordtind og Durmålstinden i arktisk vårprakt.

Våren er kommet her oppe i nord, men i høyda er det fortsatt fersk nysnø og tendenser til vinter. I dag ble det tur til Søndre Bentsjordtind og Durmålstinden. En fantastisk vårtur med spektakulær utsikt som gir god oversikt over landskapet. Vi startet turen ved Vollstad opp gjennom småkratt og skog opp mot den nordvendte sida.Skiene måtte på ryggsekken et stykke opp for å nå til skiføre. Vi gikk ikke opp skaret i dag, men traverserte videre i retning sommerruta for å slippe å ta av skiene Det var tørrsnø fra 500 høydemeter og godt feste for fellene selv om det ble hardere før vi rundet over kanten på 6-700 meter.
Det var frisk vind på vei opp og litt snøføyke langs toppene. Vinden løyet etterhvert og det ble riktig så varmt og koselig på toppen. Vi gikk til nordre topp først for utsikten og noen bilder før vi labbet over til søndre topp som lå mer i le for vinden og hadde bedre snøforhold.
Første del av nedkjøringen fra toppen var super tørr vindflyttet snø. Fra skaret og øverste  del av brattsida mot skogen var det litt hard tørrsnø, men etterhvert førsteklasses kjøresnø for en telemarking. Det var alle grader av snø fra tørt til fineste slush ned mot skogkanten.
Alt i alt en av vårens finere turer og enda er det tid til flere.
Takker Pål for fin tur.


Forfatteren nyter tørrsnøen fra toppen

Litt vind og snøføyke på på veien opp.

Vind oppe, men blikkstille ut Malangen

Eggen mot Durmålstinden

Tørrsnø i lufta

Pål på Søndre Bentsjordtinden .

Ryøya

Selveste Straumsbukta

Pål på vei ut på Ytterste bit av Durmålstinden

Pål ned fra toppen


Pål nærmer seg skaret

Trond på vei opp til Durmålstinden                        Foto Pål Jakobsen

Alt må dokumenteres                                     Foto Pål JakobsenDrømmeføre                                      Foto Pål Jakobsen

En drøm for teliser.                             Foto Pål Jakobsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar