lørdag 9. april 2016

Vågstinden på en grå dag.

Det er litt mellomsessong for tida. Ikke er det blitt helt vår og ikke er det vinter og tørrsnø. Det er litt demotiverende for det som egentlig er den beste tida for topptur. Lange dager, sol, kaldt og mengder av fesk deilig snø er det man drømmer om i april.
Men, men man får ta det man får tildelt. I dag ble det tur nordover på Kvaløya.  Storstolpan var utelukket når været ble så grått. Den ligger ikke gunstig til på gråværsdager, men en drøm i godt lys. Vi stoppet inne i Vågsbotn der det stod godt med biler allerede. Toppene lå godt inhyllet i skyer så jeg valgte Vågstinden som er lett å navigere seg opp på.
Vi tok strake veien opp til 365vatnet før vi dreide i nordlig retning opp til toppen. Mildværet hadde tært hardt på snøen, men jeg fant ei smal stripe som jeg klarte å følge helt fra veien med ski på beinan. De fleste hadde skian på sekken fra bilen og godt opp i høyda i dag.
Det ble gråere og gråere lenger opp man kom, så den fine utsikten fra Vågstinden fikk vi ikke nytt. Føret ned var bra. Tørrsnø fra 600 meter og fin slush resten ned.
Fin tur med Viggo på en gråværsdag.

Vågsbotn

Lite snø til å være så tidli på året.


Et lite tog av skigåere forsvinner i dimman på vei mot Revbjergtinden.

Viggo "spøkelseskladden" ankommer Vågstinden.

Man kvikner fort til når man oppdager at man er oppe.

Gult er kult uansett.

Vågstinden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar