mandag 22. april 2013

Lyngenhelg med Taffeltinden og Rørnestinden på menyen.

Endelig var det tid for Årets sjøbutur til Lyngen. I år som i fjor var det Sørheim Brygger på Lyngseidet som var bosted. Fin beligenhet og et flott anlegg under oppbygging.Lyngseidet er et greit utgangspunkt, da man har alle muligheter etter hvor været er bra. Denne helga var det østsida av Lyngen som hadde det beste været, så da lå vi jo greit til.
På vei utover fredags ettermiddag ble det ingen topptur, da det var regn og surt vær.
Lørdag var det bedre melding og kaldere vær, så vi gikk for Koppangen og taffeltind som førsteprio. Vi starta ved koppangen brygger og fulgte Koppangdalen opp til breen. Koppangsdalen er en litt uggen dal under enkelte forhold. Det er en trang dal og en skikkelig terrengfelle med  høye fjell på begge sider. Langs venstre siden opp går det ofte ras ved høye temperaturer og soloppvaming. Nå var det heldigvis forholdsvis kjølig og ingen nye ras å se i løpet av dagen vi hadde vært oppe på breen. Vi var heldig med været helt til vi nærmet oss taffeltinden. Oppe på 1300 meter tetna det helt til og det var bare å stoppe opp og vente på lysning.
I ventetida grov vi en snøprofil på 1305 meters hoyde og 27 graders helning.Regnet på Lyngseidet hadde kommet som snø i høyden. 25-30 cm nysnø skled ut med den minste berøring. Under det var det et lag på 20-25 cm som skled ut med litt mer belastning. Det var bare en ting å gjøre. Vi lusket oss stille og rolig tilbake og lot Taffeltind være taffeltind. De siste 90 meter får vi ha tilgode til en annen gang.
Første del av nedkjøringen var preget av dårlig sikt som bedret seg noe lenger nede.
Fin tur i storslagne omgivelser.
Søndag ble det en lettvint variant til Lyngens svar på Rødtind. Rørnestind rett opp fra boligfeltet på Lyngseidet. Litt darry start på turen i godt oppgådde turløyper, men den bedrer seg når man kommer litt opp i høyden. Fin tur opp langs østryggen og fin utsikt mot Store Kjostinden fra toppvarden. Topphenget bød på ok kjøring, mens resten av turen ned var miserabel med sugeføre så det holdt.De breie Kuroene er vel ikke akkurat idealski når sugeføret er på det verste.
Alt i alt ei vellykket skihelg med trivelig selskap
Takker alle for ei skikkelig flott helg.


Sørheim brygger helt i vannkanten

En lyngsværing er gått i land

Gruppetest på søker før avgang Koppangen

På vei opp langs Koppangenelva

På vei inn Koppangendalen

Koppangdalen

Oppe på breen med Taffeltind helt bak
Fagerikt på breen

Etterhvert måtte sola gi tapt

Og sikta ble heller dårlig
Tid for retur

Kveldstemning på bua etter turen

På vei opp til Rørnestinden søndagen

Kavringtinden i bakgrunn

Terje og Roar ankommer Rørnestinden

Utsikt mot Kjosen.

Storurda og Store Kjostinden

Ivar mista ei ski og må ta den sure turen ned på leiting. Heldigvis var den ikke så langt unna.

Klar for grilling

Og grillkokken reklamere ivrig for Eidepølsa


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar