søndag 14. april 2013

Storstolpan. Fortsatt Kvaløyas vakreste topp.

I dag var jeg litt ubestemt på hvor turen skulle gå. Litt gråvær på morran gjorde at det ble lang frokost og nesten ikke skitur i dag. Men så kom sola fram og vips så var skia på taket og bilen på vei mot Eidkjosen. Jeg hadde en liten tur opp mot Storstolpan fredags ettermiddag, men hadde ikke tid til å fullføre turen. Det var vel det som gjorde at bilen stoppet på Rekvikeidet. Kun en bil sto der og føreren startet på turen opp når jeg ankom eidet. Det er jo kjekt at det er andre toppturgåere i området når man drar på tur alene. Når noen skikompiser er på sykelista og resten må meisles ut av kjerringræva så blir det jo noen soloturer av og til.
Toppen av Storstolpan lå helt innhyllet i skyer ved avgang, men det forsvant og solen slapp til. Jevnt og fint føre i dag. Kompakt vindflyttet snø som på sine plasser var riktig så bra. På nedturen skyet det litt til igjen og det ble litt flatt lys i sida som begrenset kjøringen litt.
Sida på Storstolpan ligger nordvendt og skjermet og krever lys for å få maks forhold. Når sola kommer rundt på ettermiddagen er det ikke så mange plasser på Kvaløya som matcher. Perfekt kveldstur etter jobb.
Takker ipoden for selskap i dag.

Det var ikke mye å se av toppen fra veien.

Naturens underUtsikt mot St. Hollendaren

Ned mot Ersjfjorden


St.Hollendaren

Skamtinden

En som var nysgjerrig på matpakken

Tilskyet og flatere lys på nedturen

1 kommentar:

  1. Flott fjell med storslått natur. I mangel på skikjøringsbilder, likte jeg godt ørna og komentaren om kjærringræva.......

    SvarSlett