søndag 26. april 2015

Herlige dager i Kåfjord-Lyngen med Svartfjellet, Tafeltinden og Sorbmegaisa på menyen.

Svartfjellet 1162


Da var man hjemme etter noen fantastiske dager i lekegrinda i nabolaget. Vi kjørte torsdags ettermiddag inn til Nordmannvik i Kåfjord som ble vår base for turer i helga. Første turmål vi hadde sett oss ut var Svartfjell med startpunkt ved veis ende i Rotsundelv. Det er et spennende fjell med en østvendt halfpipe som skjermer for de fleste vinder og ikke slipper så mye sol inn til snøen . Vi hadde håpet på at den nysnøen som falt i Tromsø de siste døgnene skulle ligge på samme måte i Kåfjorden. Men den gang ei. Pipen så lekker ut på avstand, men vi var ikke mer en halveis oppe før skien måtte på sekken. Det var hardt helt opp til 900 der vi kom ut av pipen og sola slapp til. Vi valgte 1162 toppen som lunsjplass i sol, vindstille og en mektig utsikt. På nedturen hadde vi ok føre til et stykke ned i pipen der det ble hardt. Men så traff vi på nydelig slushføre på den østvendte sida til Steinfjellet. Det var så bra at fellene måtte på igjen og retur opp til fortoppen på 868 for en ekstratur med gode svinger. Alt i alt en vellykket førstedag med en ny topp på lista.tar gjerne en tur tilbake med fersk snø i badekaret.

Svarttinden

Det så bra ut på avstand, men det var hardt
Bra potential under rette snøforhold

Ingen sure miner.utsikten er upåklagelig

Det er viktig å få sendt noen bilder til de som enda er på jobb.

Klar for ekstratur i slushen

Bonus


Tafeltinden 1395


Neste dag hadde vi planlagt Uløya eller Kågen, men det så enda mer magert ut med snø ute på øyene så Koppangen og Tafeltinden ble foretrukket. Jeg har to tidligere forsøk på Tafeltinden uten å komme opp de siste hundremeterne til toppen grunnet vær og ustabile snøforhold. Så nå var det endelig tiden for toppstøt kommet. Også lørdagen bød på sol og vindstille uten de helt store temperaturene.Det var slushføre i sola helt opp til brefallet og tørr og fin snø oppe på breen. Det er en mektig tur med barske fjelltopper som sprenger seg opp av den fløyelsmyke breen. Denne gangen gikk turen opp til toppen helt uproblematisk. Det så ut for at de fire som boota seg opp renna på store Lenangstind hadde gode forhold de også.Nedkjøringen tok vi via den sørøstvendte flanken som har fine sider ned til Koppangsbreen. Føret varierte fra litt skjerpet til fineste tørrsnø. Typisk Lyngen på denne årstiden.


Kveldstemning mot Lyngen

Inngangen til Koppangbreen fra Koppangen.

Koppangbreen i sikte

En liten rast i sola før vi er oppe på breen.

Ned Koppangdalen

Mektige topper presser seg opp.

En liten ekstratopp på veien opp.
Strupenbreen fra Tafeltinden

2 stykker på vei opp

Koppangsbreen fra tafeltinden

Sore Lenangstinden

4 stykker boota seg opp renna som går mot høyre mens vi var på vei opp til tafeltinden.

Pause i sola på østsida av Tafeltinden

Østflanken

Tøffe formasjoner.

Pål klar for fart.


Nede i Koppangen


Sorbmegaisa 1288

Søndag og hjemreisedag ble det tur i nærområdet til Sorbmegaisa. Et fantastisk skifjell som dessverre  har hatt en tragisk ulykke med mange tapte menneskeliv for ikke lenge siden. Det var mange tanker som svirrer i hodet når man passerte bowlen på vei opp. I det ene øyeblikket den store lykken og frihetsfølelsen når man gjør det man liker best og i neste øyeblikk det totale kaos med en tragisk utgang.
I dag var det trygge gode forhold med lett slush på fast underlag. Etter en rast med utsikt mot Lyngen og hvile for slitne bein ble det magisk nedkjøring i bratte lange sider.
Takker alle som var med på turen for god mat og drikke, trivelig selskab og gode turvalg.

Siste dag og på vei opp til Sorbmegaisa

Utsikt mot nord på vei opp.

dekorative skavler på toppen

Servering med havutsikt

Utsikt mot Rissavarri.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar