søndag 22. april 2012

Lyngenhelg med Gabrielfjellet 1213 , Daltinden 1533og Steinfjellet 1120

Da er ei flott Lyngenhelg avviklet. Første stopp ble på Breivikeidet etter jobb på fredag. Gabrielfjellet er en grei oppvarming til lyngen. Fin ettermiddagssol både opp og ned. Det ble grilling av eidepølser på toppen før nedkjøring. Bra føre, kanskje litt mer krevende en det vi har hatt de siste turene.Vel framme på Sørheim brygger på Lyngseidet ble kvelden avrundet med god mat og drikke.
Lørdag ble det tur til Daltinden. Vi startet fra skolen på Furuflaten, kryssa elva over brua og fulgte nordsida av elva opp dalen. Det var overskyet og grått på denne siden av Lyngen og ikke den helt store utsikten på toppen. Føret var stedvis bra, men det er en mye besøkt topp og mye gamle spor. Vi var heldigvis tidlig ute og var på vei ned da hordene var på vei opp.
Søndag skulle vi til Taffeltinden, men valgte heller Steinfjellet i Sør-Lenangen for å komme over på solsiden. Det var for oss et ukjent fjell som overrasket i positiv retning. Flott utsikt mot Jægervasstindene og Lenangstindene og mye bedre skikjøring enn det så ut på avstand. Start fra Botn i Sør- Lenangen. Over et jorde og rute opp til høyre for den bratte skrenten sør for Botnfjellet. Oppe på ryggen tok vi en tur innom Ololsatinden før vi fortsatte til høyeste punkt på Steinfjellet. Mektig utsikt på toppen, vindstille og varmt. Også i dag ble det grilling av pølser på toppen i godværet. Nedkjøringen var vel helgas beste. Masse pow og godt lys. Takker hele gjengen for flott helg.
Utsikt mot hamperokken

Kvikke farger i vinterlandskap

Her skal ingen pølser brennes

Terje på vei ned fra Gabrielfjellet

Roy kan være glad det ikke er fartskontroll på fjellet

Fartsdemper
Nye ski Volkl Kuro og Trond er blitt høy og mørk.
Oppvarmingen over, Lyngseidet neste.

Kryssing av brua på vei til Daltinden

Rast med Jiehkkevarrimassivet i bakgrunn

Grått og dårlig sikt på Daltinden

Folksomt i storsida når vi er nede
Flott oppgang til steinfjellet


IVAR TERJE TROND ROAR OG STORE LENANGSTINDEN 

Høyeste punkt på Steinfjellet sett fra Ololsatinden.

Roar 

Lenangsbreen sett fra SteinfjelletMektige omgivelser å ha matpause i

Thorleif med Lenangsbreen i bakgrunn

Roar


Live har tuppa rettveien

Terje i godt driv

Sjø, ski  og fjell, flott kombinasjon

Thorleif

1 kommentar:

  1. Fantastiske bilder !!! Er litt misunnelig, Roar...

    SvarSlett