søndag 13. januar 2013

Steinskartinden leverer varene. Pudderalarm i kveld

Når det har regnet i lavlandet de siste dagene har Steinskartinden levert pudder av første klasse. Torsdag ble det kveldstur med tørr puddersnø. Kun over myra var det litt toppskare. Straks stigningen begynte var pudderet der. Kjempeføre helt opp til skaret.
Lørdag var det kommet ytterlige påfyll av snø, men nå var den myk og kram fra bunn til topps. Avblåst fra skaret og opp. Fortsatt godt føre i mengder med kramsnø.
I kveld derimot var det herlig pudder fra veien og helt opp til toppen. Enkelte lette snøbyger underveis må man tåle for å få pudder ned. Herlig kveld i årets beste snø. Nå er det meste av steiner dekt også i skaret.
Takker Bård og Thorleif for fin kveldstur.


Thorleif og Bård

Bård i lett snøfall

2 kommentarer:

  1. Været vi har hatt tidligere i vinter har gjort at det mest sannsynlig ikke er trygt på Steinskartinden nå. Snøen er lagdelt, og det nederst laget er grovkornet og glir lett ut. Sannsyligheta for å utløse et ras er stor!

    SvarSlett
  2. Vår vurdering er: ingen tydelig lagdeling i snøen på vest vendte hellinger på Kattfjordeidet, heller ikke på Steinskartinden. Ikke vært vesentlig med vind, snø eller tempforandring de seneste dagene. Ingen del av trasen ligger over 30 grader. Traseen kan være utløpsområde for snøras om noen eller alle av de forannevne parameterene hadde vært til stede. Topplaget som har kommet i dag har ikke fått festet seg ennå, men så lenge du holder deg under 30 grader så burde du være rimelig trygg.

    SvarSlett