lørdag 2. februar 2013

Gabrielfjellet 1213I dag ble det Gabrielfjellet som ble turmålet. Flott skifjell som ikke er så veldig mye besøkt. Tror vi hadde jevnt over bedre lysforhold enn på Kattfjordeidet i dag. 5 minus på Breivikeidet ved avgang, grei og behagelig temperatur. Det var nok noen grader kvassere på toppen. Ikke helt restituert etter influensa og lungebetennelse ble det for min del en tung tur opp i dag. Heldigvis var det jo kvikke damer i front som trakket spor. Nydelig lys og sol i toppene på vei opp. Under nedturen var det litt flatere lys. Enda bra snøen var så bra som den var. Lett vindbehandlet pudder på fjærende underlag. Perfekt for både telis og rando.Takker Inger, Heidi og Roar for godt selskap i dag.Vel oppe på toppen

Inger,Heidi og Roar

Oppe på 900 meter

Utsikt mot Ullsfjorden

Utsikt i retning Hamperokken

Ramfjorden

Inger

Roar

Trond

Heidi

På vei ned. Hamperokken skimtes så vidt i bakgrunn oppe til venstre.Dagen etter:

Turen blei repetert på søndagen og like bra snø, men bedre lys.

Terje Bård Heidi og Jørn

 Roy Hugo kommer rett fra treningsleir på Kanariøyene om noen lurte på opphavet til farge i ansiktet.

 Bård og Terje svetter i sola, NOT.
Heidi Hansen

Snøprofilen:
Sted ca 450 moh vinkel 25 grader totalt 1.5 m snø. Relativt homogent vindtransport snø lag på toppen på ca 100 cm. Deretter et hardt skare/is lag på ca 4 cm trolig rester av november mildværet. Nederst ca 40-50 cm sukkersnø. Ikke mulig å destabelisere lagene uten utstrakt bruk av makt.

4 kommentarer:

  1. Hvordan vurderte dere skredfaren? Gjorde dere noen tester?

    SvarSlett
  2. Ingen lyder i snøen, ingen antydning til utløste ras. Vi fulgte en synlig rygg nesten hele veien opp til platået og holdt oss unna de bratteste partiene på nedturen. Vi tok ikke snøprofil i dag, men ruta opp føltes trygg.

    SvarSlett