lørdag 2. mars 2013

Første korstog mot Storsteinnestinden

Vi hadde tre turalternativ for dagen i dag i håp om å finne litt snø som ikke var ødelagd av vinden. Middagstinden, Skittentinden og Storsteinnestinden. Tre gode naboer på Kattfjordeidet. Valget falt på Storsteinnestinden som har overrasket tidligere med uberørt pudder bak i den vestvendte sida. Planen var å gå opp til fortoppen og følge eggen bakover. På vei opp møtte vi Henning på vei ned. De hadde snudd oppe på fortoppen grunnet skare/is og sur vind. Dermed bar det bak i dalen på vestsida toppen. Fin uberørt snø og vindstille hele veien der. Påskestemning, bare grillen som manglet.Men det er lett å la seg lure når sola skinner og det er silkeføre.
Litt oppe i godsida på 27-28 grader tok vi en snøprofil. Den var heller nedslående. Et 20 cm tykt snølag oppå et 3-5 cm skarelag med sukkersnø under var forholdsvis løst. Fra sukkersnøen og 1 meter ned var det fuktig, kram snø. Ved brudd på skarelaget skled det veldig lett ut. Med belastning av skiløper skulle det mer til for å få det til å løsne.
På bakgrunn av snøprofilen valgte vi å ikke gå opp sida men dreide mot øst og klatret opp ryggen opp til platået før eggen. Vi snudde der og fikk en fantastisk tur ned den vestvendte sida, uberørt og lekker. Siste stigning før eggen og toppen får vi komme tilbake senere i sessongen for å fullføre.
Nede på de to vatnene så sida opp mot fortoppen så fristene ut at fellene måtte på og ny trasking opp. Litt mere variert føre her, med felt med skare innimellom snøfeltene.
Flott tur i dag. Takker Thorleif og Terje for godt selskap.

Vi registrerte snøprofilen i dag på :http://h-web01.nve.no/regobsweb/Registration/9473


Terje og Thorleif med djeveltanna i bakgrunn

Trond og Terje

Snøprofilen viser det 20 cm tykke laget.

Utsikt fra platået

Mat og drikke må til

Thorleif med siste stigning før eggen i bakgrunn. den fikk ligge i fred under rådende forhold.

Inngangen til godsida fra platået

Lekkert. Fin side med bratthet på  30 grader pluss.Snøprofilen ble tatt der de to nærmeste personene står. Etter det krysset vi opp på ryggen til høyre

Skiene måtte av også på tur to.

Utsikt mot djeveltanna fra fortoppen

Adskillig mere vind og fokk på andre sida av kattfjordeidet.

1 kommentar: