søndag 4. mai 2014

Lyngenhelg med Karltinden, kvalvikdalstindan, Fastdalstinden og Goalborri på menyen.

Da var den endelig her. Vårens skihelg i Lyngen også i år hos Sørheim brygger på Lyngseidet. Et perfekt utgangspunkt for tindesport i vakre omgivelser. Mens "hopp i havet" bølgen går som ild i tørt gress over landsdelen har vi hatt det flott i høyden. Fjæra og tangsprell hører sommeren til, nå er det aktiviteter over 1000 høydemeter som teller.
Værmeldingen for helga var sånn ymse, så det satte litt begrensinger på valg av turmål. De djerveste ønskene ble utsatt og litt tryggere og gjennomførbare ble valgt. Vi var heldig med været og turvalgene og fikk god uttelling. Men det skiftet fort fra sol, snø og lavt skydekke mestparten av helgen. Når det i tillegg lå store mengder nysnø i høyde la det sine begrensinger mht. sikkerhet. Spesielt fra 7-800 meter og opp var det kommet virkelig mye snø.
Torsdag var vel det røffeste været. Da stoppet vi i Nakkedalen og hadde Karltinden 1206 moh som mål. Vi starta i ok vær med litt solgløtt ved utløpet av Vargedalen. Når vi var oppe og ferdig med Vargedalen ble sikta dårligere. Ved hjelp av Gps og kart kom vi oss forbi Musnestinden og begynt å runde eggen opp til Karltinden før vi stoppa på litt over 1100 m. Vi sto lenge der for å få et værvindu. Men snøbygene ble bare tettere og tettere, så det ble retur i null sikt helt til Vargedalen. Resten av turen ned hadde vi sikt og flott skikjøring. Dagen ble avsluttet med fiskesuppe og god drikke på Sørheim brygger
Fredag ble det tur til Kvalvikdalen og Kvalvikdalstindan . Det er en flott og lang tur der du slipper å gå i kø. Vi starta ved Elvebakken og fulgte nordsida av Kvalvikelva opp. Vi var en tur innom den åpne Kvalvikhytta på veien opp. Dette er også et fint utgangspunkt for toppturer i området. Da det er lang anmarsj til mange av toppene, er det kjekt å kunne bo litt oppe i høyden.
Etter en lang tur opp dalen var det godt å få de mektige Kvalvikdalstindan foran seg. Snømengden økte også betraktelig når vi nærmet oss og det var vel en 30-40 cm nysnø oppe på breen. Vi prøvde et toppstøt opp en av rennene, men mye snø og lavt skydekke gjorde at vi stoppet 100 høydemeter fra toppen. Når det kom rullende en snøball fra oven fant vi ut at den toppen kunne vente enda litt. Vi fikk oss noen fine svinger ned og gikk opp til skaret mellom Kvalvikdalsfjellet og Kvalvikdalstindan på tett oppunder 1200 meter og rastet der.
Det er flotte omgivelser for å sitte og  nyte freden og utsikten med varm drikke og en matbit. Turen nedover breen med lekre puddersvinger ble bare prikken over I,en.
En herlig og lang skidag ble avsluttet med Jørns elggryte med hjemmeavla oppdretselg fra selveste Straumsbukta.
Lørdag var dagen med de beste værprognosene. Vi hadde Istinden ved Store Kjostinden som plan A og Fastdalstinden som plan B. På morgenen lå Store kjostinden innhyllet i skyer som den hadde gjordt de siste dagene, så det ble Fastdalstinden.
Startpunktet er like ved kraftstasjonen på varto. Vi fulgte den hogde traseen opp til Rottenvikvannet, rundet vannet og fulgte ryggformasjonen opp til toppen. Siste delen opp lå det rundt halvmeteren med nysnø. Været var litt til og fra. Helt tett og innimellom perioder med god sikt. Det ble grilling av Eidepølser ved toppvarden før den lange flotte nedkjøringen. Store åpne flater og masse snø er belønningen for slitet opp.
Helga ble avsluttet med en tur til Goalborri på søndag. Fin topp uten så lang anmarsj. Startpunkt i Koppangen, opp langs Koppangelva til Koppangsdalen.Like før Koppangsbreen dreien man  opp mot den vestvendte flanken til Goalborri. Grei og fin tur opp og en mektig utsikt fra toppen.
Vi er storfornøyd med for oss 4 nye topper tross varierende værforhold og gleder oss allerede til neste tur.
Startpunkt Karltinden, ved utløpet av Vargedalen

Fint vær i starten

Jørn markerer 1.mai

Sikta svinner og vi forsvinner inn i dimman.

Nord norsk ventetid er hustrige greier.

Anmarsj opp Kvalvikdalen

Kvalvikdalshytta er ei åpen hytte

Kvalvikdalstindan dukker opp.

Sola er framme av og til


Når snøen kommer rullende er det stopp, litt graving i snøen og av med fellene.

Matpause oppe på skaret

Etter matpause er det lek  i pudderet


På vei opp traseen til Fastdalstinden


Fastdalstinden

Istinden og Kjostindan

Terje er grillmester

En liten kald ølboks kan man unne seg

Skydekket kommer og går

Kveldstemning fra altanen. Gillavarre og nordmandsviktinden

Koppangen

Opp Koppangdalen

Like før breen tar man av opp til Goalborri

Litt bratt i starten med en stygg skavel hengende over. Ikke noe bra plass seint på en varm dag. Kaldt og fint i dagOppe forbi det kritiske punkt og bare flanken opp igjen.

Flanken opp til Goalborri

En liten kartsjekk


Utsikt fra toppen. En Franskmann slo følget opp og tar den alternative ruten ned.

Ingenting å si på snøforholdeneIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar