lørdag 26. april 2014

Gråværstur til Nordfjordtinden

Det ble tur til Nordfjordtinden i dag også. Tur til Bentsjordtinden ble avlyst da tåka lå helt nede i fjærsteinan. Den lå langt nede i Nordfjorden også når vi starta, men letta såpass at vi kom oss opp. Fra 600 meter og opp gikk det mest på hukomelsen og plutselig så var vi bare på toppen. Vi traff riktignok på ryggen på vestsida toppen istedenfor skaret på østsiden, men opp kom vi.
Det var blitt betydelig bløtere i skogen og ikke antydning til tørrsnø på toppen. Heldigvis var snøen såpass kornete at det ikke var noe sug i den. Fin slush med god gli er ikke så galt å kjøre på. Sikta i øverste parti var derimot hemmende for nedkjøringen. Det var som å kjøre i en bomullssekk til vi kom et par hundre meter ned.
Men tur er tur og Nordfjordtinden er et flott fjell der man stort sett går alene. Enda så lett tilgjengelig det er og like ved hordene på Kattfjordeidet. Nå var det ikke direkte kø oppe på eidet heller i dag.
Takker Monika og Stella for fin tur.

Tåka ligger tett oppe på kattfjordeidet også.

Det var tett og heller lite utsikt på toppunktet i dag.

Stella og Monica raster i ly bak en stein.

Jeg hiver meg på trenden til Rolf Inge på Finlandsfjellet med hund i solnedgang. Stella i tåkedisen får gjøre nytten i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar