torsdag 24. april 2014

Nordfjordtinden i superføre i kveld.

Denne uka har føret endret seg fra tørt vinterføre på mandag til skikkelig vårføre i dag. Tirsdags ettermiddag var det knusktørr snø fra veien på Kattfjordeidet og opp til Steinskartinden. Det var ikke store mengder snø opp normalruta, men godt feste for fellene. Kun et parti på det bratteste måtte jeg krysse litt for å finne felt med snø på for å komme opp. Det var en del vind som flyttet på det som var av nysnø. Mye av nysnøen lå igjen i elvedalen og ga flott kjøring ned.
Senere på kvelden ble det tur til Lille Blåmann. Også her var det frisk vind i høyden og litt ekkelt føre opp enkelte steder på glatt skarelag der snøen var blåst bort. Men turen ned var super bak i dalen på skiers høyre for linken. Urørt pudder helt ned til lysløypa.
I kveld var føret endret til skikkelig vårslush på Nordfjordtinden. Kattfjorden lå i le for vinden og vi hadde fin tur helt til vi kom opp. På toppene var det ikke riktig så vindstille. Ned var det kanonføre. Skikkelig fin slush på hardt underlag og ikke antydning til sugeføre. Ikke så fint som tørt pudder, men absolutt morsomt.
Takker Bård, Terje, Helge og Peter for fin kveldstur.

Frisk vind og dårlig sikt oppe på Steinskarfjellet.
Friske takter også på Lille Blå.

Et hull i skydekket ga oss gode forhold under nedkjøringen.

Litt grått rundt toppene på Nordfjordtinden

Terje gjør seg klar for nedfart


Godværet er ikke så veldig langt unna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar