mandag 14. april 2014

Påskestart på Kvænan, Senja.For oss som lurer seg litt tidlig avgårde er påska igang. Været er litt på og av, men i dag ble det drømmedag på Kvænan. Jeg har ikke vært på så mange fjell på Senja og vil gjerne besøke nye topper.
Men det er vanskelig å komme utenom Kvænan. Den er på kort tid blitt et must når man har muligheten. Kanskje fordi den minner meg litt om favorittfjellet mitt på Kvaløya, Storstolpan.Utgangspunktet i fjæra i Kvænbukta i Sifjorden er verdt turen bare det. Perfekt plass for telting eller bare en rast i fjærsteinan etter turen opp. På vei opp har man utsikt over sjøen hele veien og med de flotte spirene foran som mål. En stor fordel er også at man kan gå forholdsvis trygt opp og har flere brattere alternativer ned. Bare hva føret, ferdighetene  og motet tillater.
Utsikten fra toppene er spektakulær og kan ta pusten fra de fleste. Spesielt når været er som det var på søndag. Vindstille, sol og varme gir rette påskestemning på fjellet. Føret ned var vel heller variert. Tørr og fin oppe i høyda med litt avblåste flekker. I midtpartiet var den fine slushen froset til og hadde litt for mye skorpe, mens nederste parti enda var mykt og fint. Helt normalt tidlig vårføre.
Takk for fin tur og perfekt start på påsken.

Sola er akkurat på vei gjennom skylaget ved start i Kvænbukta.

Fargerik gjeng på vei opp

Fjellets ånd vokter i bakgrunn.

Kvænan

Familien Idrupsen på toppen.

Helt oppe.

Luftig og flott

Lasse Hansen på Senjas tak.

Andre gikk på truger opp.

Marte varmer opp før nedkjøringen

Marte

Andre med Kvænan i bakgrunn

Fantastisk plass å hvile etter turen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar