lørdag 23. april 2016

Flott dag på Bentsjordtind

I dag ble det tur til Paradisbuktas (Straumsbukta) stolthet, Bentsjordtinden. Fjellet som ligger og lokker rett i utsikten fra godstolen på andre sida av fjorden. En av innbygerne Jørn ledet an sporet opp fra avkjøringen mellom Hansvold og Skarstad. Jeg har tidligere gått turene fra Hansvold, men syntes det var enda bedre rute langs ei lysning opp skogen litt nærmere Skarstad. Skiene kunne taes på etter noen få hundre meter og det var fin tørr snø hele veien opp. Skiene måtte etterhvert på sekken i de bratteste partiene mot renna som fører til det litt slakere partiet på godt og vel 600 meter. Et parti på 4-500 meter hadde et lite vindpåvirket lag (5cm) som ville dele seg opp og løsne når man tråkket seg opp. Dette fosvant mot slutten av renna og etter den lille flata ble det bare bedre og bedre. Vi gikk rett mot laveste punkt mellom de to toppene og valgte den østre som så ut for å ha best snø for nedkjøringen.
Oppe på toppen fikk vi et innsig av lavt skydekke som inhyllet hele toppflanken. Heldigvis letnet det og det ble gode forhold for nedkjøring.
Øverste heng var super med mengder av  løssnø, litt tiltagende med stein mot inngangen til renna.
Første del av renna var snøfylt og bra. Videre ned var det litt variert og litt avhengig av sporvalg for å få den helt store kjøreopplevelsen. Men totalt sett absolutt en flot tur på dronninga i Straumsfjorden.
Takker Jørn og Bård for flott tur.

Dagens mål sett fra veien.
Oppgang via renna. Her har vi pyntet den med ferske spor.
Inngangen til renna fra det litt slakere partiet før oppstigningen til toppen.

Vestre topp

Bård og Jørn på eggen mot østre topp

Vakker utsikt mot Straumsfjorden

Eggen mot vestre topp.

Tid for nedkjøring og showtime.

Prima kvalitet på snøen i topphenget.

Hvor ble det av Jørn?

Bård fant også snø.


Bård i brattere lende ned renna.


Jørn kommer etter 


Og borte var han.

Det er litt mere punk og hockeystil på tuene på bygda.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar