fredag 3. mars 2017

Helgestart på Storsteinestinden 1017


Det er lite som slår å ha litt flexitid i arbeidslivet nå når dagene blir lysere og man kan rekke både litt jobb og en skikkelig fjelltur. Slutter man litt tidligere en dag, så kan man heller begynne litt senere neste dag for å rette opp.
I dag ble arbeidslivet avsluttet kl. 12 og kursen satt mot Kattfjordeidet og Storsteinnestinden. Det er et toppturmål jeg er blitt veldig glad i. Storsteinnestinden byr på en av Katfjordeidets beste utsikt og veldig ofte har den gode snøforhold på en av de mange nedkjøringsmulighetene. De fleste turene mine har vært opp og ned dalen på vestsiden av toppen. Den har store gode flanker med fin vinkel og her har ofte snøen berget seg unna vinden.
I dag var føret i den store vestvendte sida variert. Flanken fra ryggen og ned til midtplatået var bra. Øvre del av den store side var også ok, men så ble det et mere lumsk føre med fare for gjennomslag og nærkontakt med snøen.
Vi vurderte ei stund å kjøre ned Sjurdalen, men lysforholdene gjorde at vestsida ble valgt. Alt i alt et ok valg. Skogen ned mot kattfjordvatnet hadde også et nydelig føre.
Nå kan helga bare starte.
Takker Thorleif for fint følge i dag.

Kattfjordeidets flotteste utsikt.

Thorleif ved toppvarden.

Mot Skittentinden
Ryggen mot 884

Vakre Ersjfjorden.
Flott turmål i sikte.
Også en fin flanke på andre siden av fjorden.

Forfatteren ned toppflankenThorleif i kjent stil.Nesten nede på midtplatået.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar