søndag 5. mars 2017

Langdalstinden 928, en liten perle på Breivikeidet.

Etter en vellykket Lyngenhelg fant jeg den beste snøen på hjemturen. Vi hadde litt å styre med på formiddagen, så det ble sent før vi kom oss avgårde. Det ble til at vi tok ferga over til Breivikeidet og satsa på at vi ville finne et ok toppturmål der.
Jeg har ikke vært på noen av toppene på nordsiden av veien og har sett litt på Skarlitinden og hadde den i bakhodet. Men vi ble litt obs på noen parkerte biler og mange fine spor ned fra Langdalstinden.
Vi parkerte og fulgte det ferdige sporet langs høyresida av Finnheimelva. Forholdsvis kort anmarsj før stigninga begynner i tett småskog. Sporet opp var greit og det ble raskt mer glissent i skogen.
Når man er over skoggrensa åpenbarer det seg lekre åpne og vide sider med flott vinkel. Et eldorado for fine svinger. Snøen var også av ypperste kvalitet og har ligget helt uberørt av vind. Muligens lett solpåvirket noen steder.
Toppen byr på flott utsikt mot lyngen og Breivikeidet.
Absolutt et positivt besøk som skal gjentas ganske så snart. Det eneste negative er et lite parti med tett småkratt som må forseres på nedturen. Vestsida av elva hadde lenger med åpne parti før det tetna til.

Absolutt et flot skifjellGod utsikt over Breivikeidet på oppturen

Krattskogen unnagjordt

Åpne fine sider åpenbarer seg.


Baken venter.

Inger på toppen

Utsikt mot Lyngen.

FinnheimfjelletRen nytelse

Dagens turmål fra veien

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar