søndag 1. mai 2011

SkittentindRandoEn ide unnfanget tidligere i vinter om at vi kunne melde oss på lagskonkuransen: SkittentindRando ble lansert av undertegnede og godtatt av Terje og Bård. Lørdag var det gjennomføring av prosjektet. Før dette var det tidlig klart at vi hadde bare tunge ski, breie ski, gode ski for mye snø og stor fart, ikke så god for å holde følge med rando folket med sine kondomdrakter og karbon sko. Nå var vi ikke mere naiv enn at vi ante at det var mere enn bare lett Dynafitt utstyr som skilte oss fra skibestignings eliten. Alder er et forhold vi ikke kunne endre stort på nå, men kansje viktigest kondisjonen hadde vi skjøttet etter prinsippet om høy kvalitet fremfor kvantitet. Et omstridt prinsipp. Etter å funnet frem noen gamle telemarski et par rossignol bandit xx ,som veide kiloet mindre, men bare halve bredden av dagens brei ski, blei disse valgt. Lett å gå med, krevende å kjøre med i 30 cm oppkjørt kramsnø.
En av deltagerne i laget Terje lanserte overgang til Dynafit binding og fast hæl for anledningen. Dette ble naturligvis avfeid som akutt forvirring og vrangforestillinger og ble skrevet på kontoen for kriseutalelser og panikk.
Ambisjonen før løpet var: ikke komme sist, og å komme før et av damelagene.
Strategien før løpet var: åpne rolig, prøve å holde krampa på avstand evnt øke opp siste bakkene for å ta ut de siste kreftene der.
Løpet skulle opprinnelig gå over Storsteinestinden Djeveltanna og til slutt skittentinden med avslutning ved Kattfjordvannet. PGA av skredfaren ble løpet redusert til fortoppen på Storsteinestinden 884, ned samme vei og opp normalruta på skittentinden med avsluttning ved parkeringen ved Kattfjordvannet.
Været på dagen var skiftende og føret likeså. Vi hadde kalt laget for "Eidepølsa" for å hedre vår største og vel eneste sponsor.Over vannet og opp 884 lå vi sist som planlagt, ned fra 884 hadde vi passert noen lag og ble gående resten av turen uten endring av plasseringen vår.
Nedkjøringene på knesvake og syrefylte bein på tynne ski i 30 cm fuktig vårsnø og andre lag halsende bak, var særs utfordrende.
Deltagelse i skibestignings konkuranse ei ble fin erfaring, men ikke noen stor opplevelse for undertegnede.
Konklusjon for mitt vedkommende er at skikjøringen er mye morsommere og viktigere enn skigåingen.
Plassering: nr. 11 av 25 lag, og ja vi slo et damelag.
 Team eidepølsa ligg trygt plassert bakerst
Her nærme vi oss Trollskarvannet          Terje og Bård ved sponsor standen.                            Thorleif Terje og Bård "Team Eidepølse"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar